Kampüste Yaşam

HIZLI MENÜ:

 


 

  DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

MERKEZ KÜTÜPHANE

 

Kullanım alanı 13.000 m2

Okuyucu kapasitesi: 1.150

Çalışma saatleri:

       Öğretim süresince: 8:30 – 21:00

       Cumartesi:             9:00 – 19:00

Dokuz Eylül Üniversitesi kütüphanelerinin toplam kitap sayısı 336.071’dir. 2013 yılında devam eden yabancı süreli yayın sayısı 488 adettir. Türkçe süreli yayın sayısı 740’tür. Toplam abonesi devam eden basılı süreli yayın sayısı 1.228’tür. Üniversitemizde yapılan 21.975 adet yüksek lisans, doktora tezi ve bitirme projeleri Merkez Kütüphanede kullanıma sunulmaktadır. Son yıllardaki elektronik bilgi erişim sistemlerindeki gelişmelerden yararlanabilmek için çeşitli konularda on-line veri tabanlarına abone olunmuştur. Üniversitemiz 2013 yılında toplam 78 elektronik veritabanına aboneliğini devam ettirmektedir. Üniversitemizin tam metin erişebildiği elektronik kitapların sayısı 157.714 tür. World Ebook Library’ nin kapsadığı 2.851.000 e-kitap ve 23.000 sesli kitap da eklendiğinde 3 milyonun üzerinde e-kitap erişilebilir durumdadır.2013 yılında abone olduğumuz veritabanlarında bulunan fulltext elektronik dergi sayısı 38.800’tür. Abone olduğumuz “Digital Dissertations&Theses” ile dünyada çeşitli ülkelerde bulunan 1.000’den fazla üniversitede yapılmış olan 1.000.000 yüksek lisans ve doktora tezine de fulltext ulaşılabilmektedir. Dokuz Eylül Üniversitesi Açık Erişim Sistemi MİTOS, son zamanlarda oluşturduğumuz bir sistemdir. Üniversitemizde yayınlanan 14 dergide yer alan ve tam metin erişilen makale sayısı toplam 4.392 adettir. Üniversitemizde yapılan 10.962 yüksek lisans/doktora tezinden 7.859 adedi tam metin olarak sisteme kaydedilmiş, 3.103 adedinin ise yalnızca künye bilgileri mevcut olup tam metinleri eklenmektedir

 
 

 

 

MEDİKO SOSYAL HİZMETLER ÜNİTESİ

Üniversitemiz akademik, idari personel ve öğrencilerine sağlık hizmeti, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak Tınaztepe Kampüsü’nde Mediko Sosyal Hizmetler Ünitesi tarafından verilmektedir. Ünitemizde pratisyen hekim, kulak burun boğaz uzmanı, göz uzmanı, psikiyatri uzmanı ve diş hekimleri, hemşire, çevre sağlığı teknisyeni, psikolog ve biyologlardan oluşan bir ekip çalışmaktadır. Ünitemizde 4 pratisyen hekim tarafından yürütülen aile hekimliği hizmeti mevcuttur. Merkez Mediko Sosyal Hizmetler Ünitesi’nde ayakta tedavi, diş sağlığı tanı ve tedavileri, biyokimyasal, serolojik, hematolojik ve radyolojik tetkikler yapılmaktadır. Üniversitemiz çalışanları ve öğrencileri tüm sağlık işlemleri için öncelikli olarak Mediko Sosyal Hizmetler Ünitesi’ne başvurarak sağlık hizmetlerinden faydalanabilirler.

Genel Sağlık Sigortası kapsamında Üniversitemizde burslu olarak öğrenim görmekte olan yabancı uyruklu öğrencilerin tedavi giderleri Üniversitemiz tarafından karşılanmakta olup; tedavi giderleri işlemleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.

 

 

 

UNIVERCITY PARK

Üniversitemiz akademik, idari personellerine ve öğrencilerine hizmet vermekte olan Aktivite Merkezi, Makine Mühendisliği Bölümünün karşısında bulunmaktadır. Tınaztepe Yerleşkesine ve Buca’ya hizmet verebilecek kapasitede olan Aktivite Merkezi bünyesinde sinema salonları, yemek alanları, cafe salonları, oyun merkezi, alışveriş merkezi, kitabevi, kırtasiye, dans okulu, kuru temizleme ve bay-bayan kuaförü bulunmaktadır.

Personelimizin ve öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirebilecek aynı zamanda da sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlayacak olan bu merkezde yıl içerisinde çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenerek öğrencilerimizin yıl içerisinde ki yorgunluğunu atması gerçekleşmektedir.

 

 

 

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Öğrencilerimizin ders dışında kalan boş zamanlarını değerlendirmek, her biri alanında öncü isimlerden oluşan konuklarımızı öğrencilerimizle buluşturup, öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Kültür ve Spor Şube Müdürlüğümüzce konserler, sergiler, tiyatro gösterileri, söyleşiler, paneller, dans gösterileri düzenlenmektedir. Şube Müdürlüğümüz kültürel etkinlikleri düzenlerken, öğrencilerimizin ilgi alanlarını göz önünde bulundurmakta ve öğrenci toplulukları ile koordineli çalışmalar yürütmektedir.

Bunun yanı sıra, Üniversitemiz Bahar Şenlikleri, her yıl Mayıs ayında, eğitim öğretim yılının yorgunluğunu unutmak ve öğrencilerimizin birbirleriyle kaynaşabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenmekte olup; bu etkinlikler sayesinde öğrenci ve personelimiz ilgilendikleri alanlarda performanslarını sergileme fırsatı bulurken sanatçılar, sporcular ve bilim adamları ile buluşmaktadırlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bahar Şenliklerimiz, Tınaztepe Yerleşkemizde aynı anda birçok etkinliğin gerçekleştirilmesiyle birlikte büyük bir coşku içinde kutlanmaktadır. Tüm yıl boyunca öğrencilerimiz ile paylaştığımız mesainin yorgunluğunu, Dokuz Eylüllü olmaktan duyduğumuz kıvançla, geleneksel bahar şenliğimizle atıyor ve hep birlikte şenlik coşkusunu paylaşıyoruz.

 

 

 

 

SPORTİF ETKİNLİKLER

 

Şube Müdürlüğümüz bünyesinde, spor etkinlikleri kapsamında, her yıl çeşitli branşların yer aldığı Rektörlük Kupası, turnuvalar, turnuvalara katılan sporcularımızın lisanslarının temin edilmesi ile öğrenci ve mensuplarımızın talepleri doğrultusunda kurslar düzenlenmektedir.

Üniversitemizde öğrenimlerini sürdüren sporcu öğrencilerimiz, oluşturdukları takımlar ile Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokulları arasında Rektörlük Kupası Spor Müsabakalarına ve Üniversitelerarası Spor Müsabakalarına katılmaktadırlar.

 

 

Son Güncelleme: Şubat 9th, 2017 - 04:52 pm

Hızlı Erişim

Genel Arama