Türk Kızılayı – Toplum Merkezlerinde Nitelikli Gönüllülük

17-10-2022

Türkiye Kızılay Derneğinden iletilen duyuruya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Türk Kızılay faaliyetlerine başladığı ilk günden itibaren, hareketimizin en temel hedefi olan insan ıstırabının dindirilmesi için her alanda gönüllülerinden destek almaktadır. Bununla birlikte; ülkemizde gönüllülük kültürünün gelişmesine büyük önem vermekte olup, “Kızılay 2021-2030 Stratejik Plan” kapsamında sürdürülebilir ve nitelikli gönüllü artışı üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir.
Bu dönem 2.si düzenlenen “Toplum Merkezlerinde Nitelikli Gönüllülük Projesi” üniversite öğrencilerine uluslararası alanda gönüllülük tecrübesi katma, yabancı dil yeterliliklerini geliştirme ve profesyonel iş hayatına geçmeden önce sivil toplum alanında tecrübe kazandırma amacıyla kurgulanmıştır.
Bu kapsamda Toplum Merkezlerinde Nitelikli Gönüllülük Projesine üniversite öğrencilerinin katılım sağlaması ülkemizde gönüllülük kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacağı gibi öğrencilerin bireysel kariyerlerine de ayrıca katkı sağlayacaktır.
Projeye başvuruları dijital gönüllülük platformumuz gonulluol.org üzerinden almaktayız ve de kıymetli öğrencilerimizi projeye davet etmekteyiz.