Temel Staj – Firmada Makina Mühendisi Çalışması Zorunluluğu Hakkında

02-07-2021

Değerli Arkadaşlar,

İçinde bulunduğumuz salgın sürecinin olumsuz bir sonucu olarak, firmaların stajyer öğrenci istihdam etme konusunda önceki yıllara oranla çok daha ihtiyatlı yaklaşmakta olduğu görülmektedir. Bu nedenle de öğrencilerimizin önemli bir bölümü, staj yeri bulma konusunda mağduriyet yaşamaktadır. Son dönemde, öğrencilerimizden komisyonumuza, staj yeri olarak seçilebilen kısıtlı sayıdaki işletmenin önemli bir kısmında makine mühendisi istihdamı bulunmadığı ve temel staj için uygun işyeri bulmanın neredeyse olanaksız hale geldiği yönünde çok sayıda geri dönüş alınmaya başlanmıştır.

Değerli öğrencilerimizden komisyonumuza ulaşan bu geri dönüşler dikkate alınmış ve 02.07.2021 tarihli Makine Mühendisliği Bölüm Akademik Kurulu’nda, “içinde bulunduğumuz salgın dönemi ile sınırlı kalmak kaydıyla, söz konusu koşulun kısmen esnetilerek, temel staj için seçilecek işletmede makine mühendisi çalışıyor olması zorunluluğunun geçici bir süre için aranmamasına” karar verilmiştir. Bunun dışındaki tüm ilgili hükümler yürürlüktedir. Söz konusu geçici uygulama, sadece 5 (beş) haftalık temel stajı kapsamaktadır.

Web sayfamızda ilan edilen listede yer almayan firmaların uygunluk değerlendirmesi, firmanın niteliği (üretim kapasitesi, ürün niteliği vb.) dikkate alınarak ve yine komisyonumuz tarafından yapılacaktır.

Sağlıklı ve başarılı günler dileğiyle,

Staj Komisyonu Başkanlığı
02.07.2021