Stajdan Vazgeçme (Yapamama) Durumunda Prim Ödemesi Hk

27-01-2023

Fakültemizde öğrenim gören öğrencilerin zorunlu stajlarını yaptığı sırada 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında (İş Kazası ve Meslek Hastalığı) Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemeleri gerçekleştirilmektedir. SGK prim ödemeleri staj öncesinde yapıldığından; öğrencilerimizin staja devam edemediği veya etmediği durumlar söz konusu olduğunda gereksiz yere ödenen SGK prim tutarının ilgili öğrenciye rücu edilmesi gerekmektedir.
Söz konusu durum fark edildiğinde Dekanlığa üst yazı ile bildirmeniz, bildirimin ardından Üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının ilgili hesap numaralarına SGK prim tutarının yatırtılması için tarafımızca işlem başlatılacağının bilinmesi gerekmektedir. Zorunlu stajından vazgeçme, yapamama durumu gelişen öğrencilerin sigorta başlangıç tarihi ya da en geç bir gün sonrasına kadar Bölüm Staj Komisyonlarına bildirilmesi hususunda öğrencilere gerekli uyarıların yapılması, öğrencilerden gelen geri dönüşlerin Bölüm Staj Komisyonları tarafından Dekanlık Öğrenci İşleri Birimi SGK prim girişlerini yapan gizem.aydin@deu.edu.tr e-posta adresine ivedi olarak iletilmesi gerekmektedir.