Özbekistan İpek Yolu Uluslararası Turizm ve Kültür Üniversitesi Burs Başvuruları Açıldı

07-08-2024

Semerkant şehrinde bulunan İpek Yolu Uluslararası Turizm ve Kültür Üniversitesinin yüksek lisans programlarına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar için 5 tane burslu kontenjan tahsis edilmiştir.

Başvurusu olumlu değerlendirilenlere her yıl Özbekistan’a geliş ve gidiş için tek seferlik ekonomi sınıfı uçak bileti, eğitim süresi boyunca aylık 500 ABD Doları burs, barınma masrafları için aylık 100 ABD Doları barınma desteği verilecektir. Ayrıca yılda iki kez Özbekistan’ın antik kentlerini ziyareti için her bursiyere 100 ABD Doları destek verilecektir.

Adaylar Turizmde Lojistik, Turizm, Müzecilik, Kültürel Miras Eserlerinin Korunması ve Restorasyonu, Kültürel Mirasın Yönetimi, Yaratıcı Endüstri ve Arkeoloji yüksek lisans programlarına başvurabileceklerdir.

Son Başvuru Tarihi: 15.08.2024

Detaylı bilgi için tıklayınız.