Maxion Wheels Hackathon Proje Yarışması

13-09-2021

Maxion İnci Jant Grubu, Avrupa’nın tek lokasyonda bünyesindeki toplam 5 fabrika ile binek, hafif ticari ve ağır vasıta ticari araçlar için üretim yapan en büyük alüminyum ve çelik jant üreticisidir. Global ölçekte bakıldığında 10.000’den fazla çalışanı ile 15 ülkede, 24 lokasyonda jant üretimi yapan bir şirket olan Maxion Wheels, inovasyon faaliyetlerini artırarak dönüşüm yolculuğuna devam etmektedir. Bu doğrultuda üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirmeyi planladıkları Online Hackathon kapsamında belirlenecek bir inovasyon konusu hakkında ilgili üniversitelerin öğrencilerinden oluşacak bir grup ile proje tasarlamalarını bekliyorlar.

Program tarihi henüz tam net olmamakla birlikte Ekim ayı içerisinde 2 gün süre ile online olarak Zoom üzerinden gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. 2. Gün boyunca üniversitelerimizin çıkarmış olduğu takımlar yarışacak ve 2. Günün sonunda belirlenen jurinin değerlendirmeleri ile kazanan takım seçilecektir.

Çıkarılacak takımın min 2, max 4 kişilik mühendislik fakültesi öğrencilerinden oluşması beklenmektedir. 2 gün boyunca sürecek etkinlikte, katılımcı takımlar çeşitli eğitimler ve şirketin inovasyon ekibindeki kişiler tarafından da mentorluk alıyor olacaklar. Kazanan takıma ayrıca bir de ödül verilecektir.

Bu kapsamda bahsedilen proje yarışmasına katılmayı düşünen öğrencilerimizin Doç. Dr. Mehmet Akif EZAN ile iletişime geçmesi beklenmektedir.