Ek Ders – Stajlar Hakkında

18-02-2022

Ek Ders Sınavları Kapsamında MAK 4702 Temel Staj ve MAK 4802 Meslek Stajı Derslerini Tamamlayacak Öğrenciler Hakkında

Ek ders olarak MAK 4702 Temel Staj ve MAK 4802 Meslek Stajı derslerini alan öğrenciler aşağıda verilen plana göre dersleri takip edeceklerdir. Derslerin tamamlanması akabinde yapılacak sınav uygulama sınavlarını yapacaklardır.
• İlgili öğrenciler için hazırlanan program, 21.02.2022 tarihinde başlayacak ve 11.03.2022 tarihinde tamamlanacaktır. Program, toplam 15 (on beş) iş gününü kapsamaktadır.
• Devam zorunluluğu bulunmaktadır. Günlük yoklama alınacaktır.
• Programın ilk sekiz günlük bölümü, talaşlı imalata yönelik çalışmaları, bunu takip eden dört günlük bölümü ise döküm ve imalat proseslerine yönelik çalışmaları kapsayacaktır. Öğrenciler, online platformda yayınlanmakta olan tamamlayıcı eğitim videolarını da izleyeceklerdir.
• Ek olarak öğrenciler, kendilerine ödev olarak verilecek belirli konu başlıklarına yönelik araştırma yapacaklardır.
• Öğrenciler yaptıkları çalışmaları, formatı önceden ilan edilecek şekilde raporlayacaklardır. Raporun ilk bölümü, talaşlı imalat ve döküm proseslerini kapsayacaktır. Öğrenciler yaptıkları çalışmaları günlük olarak raporlayacaklardır. Raporun ikinci bölümü ise ödev olarak verilecek konu başlıklarına yönelik araştırmayı kapsayacaktır.
• Öğrenciler, hazırlamış oldukları staj raporlarını, 14.03.2022 Pazartesi günü, Bölüm Staj Komisyonu’na teslim edeceklerdir.
• Yalnızca raporunu teslim eden öğrenciler, 15.03.2022 günü yapılacak ve ayrıntıları önümüzdeki günlerde ilan edilecek yazılı sınava gireceklerdir. Staj raporunu herhangi bir gerekçeyle teslim etmeyen öğrencilerin yazılı sınava girme hakkı bulunmamaktadır.
• Yapılacak yazılı sınavda 60 (Altmış) puanı geçen öğrenciler BAŞARILI olarak ilan edilecektir. Notu 60 puanın altında kalanlar BAŞARISIZ olarak değerlendirilecektir.

Staj Komisyonu Başkanlığı