Abdullah Gül Üniversitesi – TÜBİTAK 1004 Projeleri Kapsamında İşbirliği Teklifi

03-05-2024

Abdullah Gül Üniversitesi’nden iletilen yazıyı aşağıda bulabilirsiniz.

Bildiğiniz üzere TÜBİTAK 1004 – Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında YÖK tarafından belirlenen araştırma üniversiteleri, 6550 sayılı Kanun kapsamında yeterlik almış araştırma altyapıları ve TÜBİTAK’a bağlı Merkez ve Enstitüler Araştırma Programı Yönetici Kuruluş (APYÖK) olarak proje sunabilmektedir. Sunulacak araştırma programlarında; iş birliği platformunun, en az iki ArGe/Tasarım merkezi (5746 sayılı Kanuna göre merkez kabul edilmiş) ve en az iki araştırma altyapısı veya Kamu Ar-Ge biriminden oluşması zorunludur.

Abdullah Gül Üniversitesi, 2018 yılındaki TÜBİTAK 1004 programı ilk çağrısında Araştırma Programı Yürütücü Kuruluş (APYK) olarak iş birliği platformunda yer almıştır ve nitelikli araştırmacıları ve araştırma birimleri ile de program yürütme tecrübesine sahiptir. Üniversitemiz gerek öğretim üyesi başına düşen yayın sayısında gerekse yayın başına düşen atıf sayısında ülkemizin ilk sıradaki üniversiteleri arasında şimdiden yerini almış genç ve dinamik bir kurumdur.

Kurum olarak TÜBİTAK’a sunacağınız 1004 proje başvurularda ilgili akademik birimleriniz ile işbirliğine hazır olduğumuzu ifade eder, saygılarımı sunarım.