Yönetim

BÖLÜM BAŞKANI

Prof. Dr. Meltem Evren TOYGAR

Tel: 0 (232) 301 92 01 / 301 92 25

E-posta: evren.toygar@deu.edu.tr

Lisansüstü eğitiminde titreşim ve dalga yayılımı konuları ile ilgilenmiştir. Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Mühendislik Bilimlerinde Araştırma Görevlisi olarak çalışırken Yüksek Lisansını tamamlamıştır ve Doktora tezini de yine aynı üniversitede kırılma mekaniği üzerine yaptığı çalışmalarla tamamlamıştır.

Vestel Beyaz Eşya Fabrikasında Araştırma ve Proje Mühendisi olarak çalışmış, özellikle CFC lerin eliminasyonu ve yeni gazlara geçiş ve cyclopentane depolarının yer altına gömülmesi projelerini yürütmüştür.

Bölümümüzde Engineering Mathematics, Introduction to Frature Mechanics, Statik, Dinamik, Mühendislik Mekaniği lisans derslerini ve Foundation of Solid Mechanics, Theory of Elastic Stabilty, Failure and Fracture Mechanics of Composite Materials yüksek lisans derslerini vermektedir. CSP (Konsantre Güneş Enerjisi) Sistemleri Tasarımı ve Yenilenebilir Enerji, Kompozit ve Nano kompozit malzemeler, Malzeme Karakterizasyonu üzerine çalışmaları mevcuttur.

“Failure Modes in Fiber Reinforced Composites and Fracture Toughness Testing of FRP” başlıklı kısım ile Advances in Fatigue and Fracture Testing and Modelling, intechopen open access de, yürütücülüğünü yapmış olduğu “Development of Prototype Exoskeleton for Human Lower Extremity Movement” başlıklı TUBİTAK Projesinden üretilen “Mathematical modelling and inverse dynamic analysis of human motion.” başlıklı kısım ile .” Mobile Robotics – Solutions and Challenges da kitap bölümleri bulunmaktadır.

Sanayi-Üniversite İş Birliği kapsamında tasarım ve imalat süreçlerinin gerçekleştirilmesi ve ikili anlaşmalar çerçevesinde uluslararası platforma taşınması faaliyetlerini sürdürmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, İZKA destekli projelerde yürütücü , Panelist veya hakem  olarak görevler almaktadır. Akademik idari görevlerde Erasmus Koordinatörlüğü, Fakülte Kurulu Üyeliği yapmıştır. Erasmus kapsamında Akademik öğretim üyesi olarak Technische Hochschule Rosenheim ve Friedrich-Alexander-Universita ve Erlangen-Nurnberg’de yüksek lisans öğrencilerine Katı Mekaniğin Temeli ve Elastik Stabilite Derslerini vermiştir.  Uluslararası sempozyum ve konferanslarda Üniversitemizi, kendi çalışmalarıyla ve ayrıca Bölümümüzün araştırma-bitirme projesi öğrencileriyle ders kapsamında yaptığı çalışmalar ve bu çalışmalardan üretilen makalelerle farklı zamanlarda  temsil etmiştir.


Bölüm Başkan Yardımcısı
(İdari & Mali İşler)

Doç. Dr. Aytaç GÖREN

Tel: 0 (232) 301 92 33

E-posta: aytac.goren@deu.edu.tr

Lisansüstü öğrenimini gezgin robotlar ve yapay sinir ağları üzerine yaptığı çalışmalarla tamamlamıştır. Lisansüstü eğitimleri esnasında Rosenheim Uygulamalı Mühendislik Okulu (Almanya) Otomatik Kontrol ve Güneş Enerjisi Laboratuvarı ile Viyana Teknik Üniversitesi (Avusturya) Üretim Teknolojileri Laboratuvarı’nda davetli araştırmacı olarak yer almıştır.

Bölümümüzde Kontrol Sistemleri ve Sistem Dinamiği derslerini vererek akademisyenliğe başlayan Doç. Dr. Aytaç Gören, lisans eğitimimizde EEE2015 Electric, EEE2018 Electronics, MAK4075 Elektriksel Otomasyon Tekniği ve MAK4074 Mekatronik derslerini vermektedir. Davetli öğretim üyesi olarak, Picardie Jules Verne Üniversitesi’nde (Fransa) Yenilikçi Teknolojiler Laboratuvarı’nda bulunmuştur.

Fotovoltaikler, akıllı şehirler, mekatronik, elektrikli taşıtlar ve teknolojik yapıların geliştirilmesi konularında AB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, İZKA ve KOSGEB destekli projelerde yürütücü ya da araştırmacı olarak görev almıştır. Birçok akademik etkinlikte düzenleme komitesinde yer alan Doç. Dr. Aytaç Gören, kontrol temel alanlarındaki IFAC DECOM-TT 2003 ve TOK ’11 etkinliklerinde kongre sekreterliği, elektrikli taşıtlar konularındaki WELMO 2015 (Fas) etkinliğinde davetli konuşmacı, WELMO 2017’de ise kongre başkanlığı yapmıştır.

2003 yılında kurduğu Solaris Güneş Arabaları Ekibi ile çok sayıda endüstri işbirliğini sağlamış ve ekibiyle katıldığı yarışlarda uluslararası fazla sayıda başarıya imza atmıştır.

Halen, bölümümüz Otomatik Kontrol ve Robotik Laboratuvarları’ndan devam eden araştırmaları yönetmektedir. Güneş enerjisi alanında uluslararası bir kitap çalışması bulunan Doç. Dr. Aytaç GÖREN’in elektrikli taşıtlar, fotovoltaikler, kontrol ve gezgin robotlar konularında seksenin üzerinde makale ve bildirisi ile üç kitap bölümü bulunmaktadır.


Bölüm Başkan Yardımcısı
(Öğrenci İşleri)

Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Mehmet GENÇER

Tel: 0 (232) 301 92 45

e-posta: mehmet.gencer@deu.edu.tr

Lisansüstü öğrenimini implant malzeme yüzeyinin plazma iyon implantasyonu ile kaplanması üzerine yaptığı çalışmalarla tamamlamıştır. Bölümümüzde Teknik Resim I/II, İmal Usulleri I/II, Bilgisayar Programlama, TBT derslerini vererek akademisyenliğe başlayan Dr. Öğr. Üye. Gökçe Mehmet GENÇER, lisans eğitimimizde MAK3019 İmal Usulleri I, MAK3028 İmal Usulleri II, MAK1015 Teknik Resim I, MAK1016 Teknik Resim II, MAK4079 İleri Makine Konstrüksiyonu ve MAK4052 Dişli Çarklar derslerini vermektedir.

Plazma iyon implantasyonu ve biriktirme, metal matrisli kompozitler ve endoskopik doku kesme cihazı konularında BAP ve TÜBİTAK destekli projelerde yürütücü, araştırmacı ya da bursiyer olarak görev almıştır. Bunun yanında TÜBİTAK 2209B projelerinde akademik danışmanlıkları da bulunmaktadır.

Halen, bölümümüzün Metalografi ve Malzeme, Kaynak ve Tahribatlı Muayene Laboratuvarları’nda devam eden araştırmaları yönetmektedir.

Son Güncelleme: Ekim 16th, 2023 - 10:31 am


Hızlı Erişim

Genel Arama