Staj Komisyonu Duyurusu – 06.05.2020 DEÜ Senato Kararına İstinaden

07-05-2020

Değerli Arkadaşlar,

Üniversitemiz 2019-2020 Bahar yarıyılı akademik takvimi, sınav, staj/uygulamalı eğitim ile eğitim ve öğretime ilişkin hususlar, Üniversitemiz Senatosu’nun 06.05.2020 tarihli toplantısında görüşülerek karar bağlanmış ve söz konusu kararlar aşağıdaki link üzerinden yayınlanmıştır:

İlgili karar metninde, özellikle son sınıf öğrencilerimizin yapmakla yükümlü oldukları stajlara ilişkin aşağıdaki önemli hükümlere de yer verilmektedir:

“…
• Pandemi öncesi başlanılan ve pandemi nedeniyle ara verilen stajlardan en az %’50 si tamamlananların yapılmış sayılmasına,
• % 50’si tamamlanmamış olan stajların uzaktan öğretim yöntemi ile ödev, proje ya da uygulama dosyası vb. faaliyetlerle yapılmasına,
• Bunun dışındaki stajlara ilişkin hususların ilgili birim yönetim kurullarınca karar bağlanmasına,
… Oy birliği ile karar verildi,”.

Öğrencilerimizin yukarıda belirtilen hususları, ilgili metnin bütününü de dikkate alarak, ayrıntılı şekilde değerlendirmesi gerekmektedir. Durumu bu hususlara uygun bulunanlar (istek halinde), komisyonumuz tarafından haftalık olarak duyurulacak gün ve saatte, ilgili staj komisyonu üyesi ile temasa geçerek stajlara ilişkin işlemlerini tamamlayabileceklerdir.

Diğer öğrencilerin durumuna ilişkin olarak Komisyon yetki alanı içerisinde alınabilecek kararlar, yapılacak değerlendirmeler ve netleştirmeler akabinde, vakit kaybedilmeksizin duyurulacaktır. Duyuruları düzenli olarak takip ediniz.

Sağlıklı günler dileğiyle,

Staj Komisyonu Başkanlığı,