Rowan University (New Jersey, USA) – Burslu Mastır ve Doktora Programları

16-02-2018

Rowan Üniversitesi’nde (New Jersey, ABD) Uluslararası Ofis direktörü olan Gökhan ALKANAT tarafından iletilen burs duyurusuna aşağıda bulabilirsiniz.

Bir devlet üniversitesi olan Rowan Üniversitesi’nde aşağıdaki mastır ve doktora programları burs imkânı sunmaktadır:

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi burslu mastır ve doktora programlarına başarılı öğrenciler arıyor.

Mastır Programları:
• Mühendislik. Program web sitesi linki: M.S. Engineering
• Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği. Program web sitesi linki: M.S. Electrical and Computer Engineering
• Makine Mühendisliği. Program web sitesi linki: M.S. Mechanical Engineering
• İnşaat Mühendisliği. Program web sitesi linki: M.S. Civil Engineering
• Kimya Mühendisliği. Program web sitesi linki: M.S. Chemical Engineering
• Mühendislik Yönetimi. Program web sitesi linki: M.E.M. Engineering Management

Mühendislik Doktora Programı:
Bu program altında, öğrenciler aşağıdaki alanlardan birini seçebilirler:

• Biyomedikal Mühendisliği
  • Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği
  • Kimya Mühendisliği
  • İnşaat ve Çevre Mühendisliği
  • Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği

Doktora programı ile ilgili daha geniş bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz: P.h.D. Engineering

Öğrenciler için bu eğitimin maliyet hesabını aşağıda görebilirsiniz. Mastır öğrencileri yıllık $9,000’in üstünde bir harç desteği alırken, doktora öğrencilerinin tüm masrafları üniversite tarafından karşılamaktadır (100% harç desteği ve aylık maaş yoluyla).

Başvuru Şartları:
İlgilenen öğrenciler mastır yada direk olarak doktora programına başvuru yapabilirler. Başvuru için gerekenler:

• Online başvuru https://admissions.rowanu.com/user/register
• Mastır yada doktoraya başlama tarihinden önce alakalı bir alanda lisans diploması olmalı (su anda 4. sınıfta olan öğrenciler de donem bitmeden ve mezun olmadan da başvuru yapabilirler)
• Lisans Transkripti
• Öğrencinin CV’si
• Öğrencinin kariyer hedeflerini anlatan bir mektup (neden bu programa katılmak istiyor, gelecekteki planlarına bu programın katkısı ne olacak, vs.)
• İki tavsiye mektubu (Mühendislik lisans programındaki akademik personelden olması tercih edilir)
• Lisans programı not ortalaması 4 üzerinden 3 olması tercih edilir. Daha düşük not ortalaması olan öğrenciler de değerlendirilecektir. 4 üzerinden 2.5 not ortalamasının altında kalan öğrencilerin kabul alma şansı çok düşüktür.

İletişim Bilgileri:
Mastır yada doktora programlarıyla ilgilenen öğrencileriniz olursa, aşağıda görülen ilgili program koordinatörüyle iletişime geçebilirler. Benim email adresimi de (alkanat@rowan.edu) emailde “cc” kısmına eklerlerse, aradaki iletişimi takip edip yardımcı olabilirim.

• Biyomedikal Muhendislik Bolum Koordinatörü: Vincent Beachley beachley@rowan.edu
• Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bolum Koordinatörü: Nidhal Bouaynaya bouaynaya@rowan.edu
• Makine Mühendisliği Bolum Koordinatörü: Francis M. Haas haas@rowan.edu
• İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bolum Koordinatörü: Yusuf Mehta mehta@rowan.edu