Lisansütü Eğitim Yabancı Dil Sınavı

24-04-2017

Üniversitemiz yüksek lisans programlarına başvurularda yabancı dil ön koşulu bulunmaktadır.

Bu koşul için; YÖK ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından  ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınavların herhangi birinden en az 50 puan aldığını belgeleyemeyen adaylar için  “Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı” yüksekokulumuzca düzenlenmektedir.

Sınava başvuru işlemleri ile ilgili detaylı bilgiler aşağıdadır;

Sınav Tarihi            : 20 Mayıs 2017

Sınav Saati             : 09:00

Sınav Ücreti            : 80 TL

SINAV BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

-Nüfus cüzdanı (Kaydı bir başka kişi yapacak ise fotokopisi)

-Bir adet vesikalık fotoğraf

-Sınav ücretinin ödendiğine dair ve üzerinde TC KİMLİK NO yazılı banka dekontu.

SINAV BAŞVURU TARİHİ VE KAYIT YERİ:

Sınav Başvuru – Kayıt Tarihi        : 8 – 17 Mayıs 2017

Sınav Başvuru Yeri:    D.E.Ü. Dokuz Çeşmeler Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu –  Öğrenci İşleri Birimi Tel:  301 08 33

SINAV ÜCRETİ BANKA BİLGİLERİ:

Sınav Ücreti                      : 80 TL

BANKA ADI                       : T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

ŞUBE ADI                         : 9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ – İZMİR

ŞUBE KODU                      : 1506

IBAN NUMARASI               : TR48 0001 0015 0606 7998 8750 69

SIKÇA SORULAN SORULAR

SORU  :         Yüksek lisans programlarına başvurabilmem için bu sınavdan kaç puan almam gerekmekte?

CEVAP :         Bu sınavdan 55 puan ve üzeri alanlar programlara başvuruda bulunabilirler.

SORU  :         Bu sınavdan alacağım puan hazırlık eğitiminden muafiyet hakkı sağlıyor mu?

CEVAP :         Türkçe eğitim yapan yüksek lisans programlarında hazırlık eğitimi yoktur. %30 veya %100 yabancı dille eğitim yapan programlara başvuracak adaylar bu sınavdan 65 puan ve üstü bir not alırlarsa zorunlu hazırlık sınıfından muaf sayılırlar.

SORU  :         Öğrenim dili kısmen veya tamamen İngilizce olan bir programa kayıt yaptırmak istiyorum, bu sınavdan 55-64 arası bir puan alırsam hazırlık sınıfı okuyacak mıyım?

CEVAP :         Bu sınavdan 55 puan üstü alan adaylar yüksek lisans programına başvurabilirler. Kesin kayıt hakkı kazandıklarında hazırlık sınıfından muaf olabilmek için gerekli 65 puanı alamamışlar ise, hazırlık eğitim öncesi yapılacak olan Yabancı Muafiyet sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu sınavdan 65 puan ve üstü alan adaylar hazırlıktan muaf sayılır, daha düşük puan alanlar 1 yıl süre ile zorunlu hazırlık sınıfına alınırlar.

SORU  :         Sınav kaydı için şahsen başvurmak gerekli mi?

CEVAP :         Sınava kaydı için gerekli belgelerinizi (Nüfus cüzdanı fotokopisi olabilir) ve dekontunuzu getiren bir başka kişi sizin adınıza kaydınızı yapabilir ve sınava giriş belgenizi teslim alabilir.