2019-2020 Bahar Dönemi Bitirme Projesi Tez Teslimi – GÜNCELLEME

26-06-2020

2019-2020 BAHAR Dönemi Bitirme Projesi son tez teslimi 26 Haziran 2020 Cuma günü saat 17.00 olarak güncellenmiştir. Öğrencilerimizin duyuruyu ve soru-cevap kısmını dikkatli bir şekilde okumasını öneriyoruz.

Teslim edilmesi beklenilen Bitirme Projelerinin ABP numaralarına ve isim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. Eğer ilan edilen bilgilendirmede bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, konu hakkında Arş. Gör. Ersin Alptekin ile iletişime geçebilirsiniz (e-posta:  ersin.alptekin[at]deu.edu.tr)

  • PROJE YAZIMI: Bitirme Projeleri Bitirme Projesi Yazım Kurallarına uygun olarak hazırlanmalıdır. Tez yazım kurallarına MS WORD formatında buradan ulaşabilirsiniz. (Dikkat: Bitirme projesi yazım kuralları 2 Mayıs 2018 tarihinde güncellenmiştir).

                 DİKKAT: Bitirme projesi dosyası tek bir PDF dosyası olarak teslim edilecektir. Teknik resimler Bitirme Projesi PDF dosyası içerisinde en sonda orijinal boyutlarında teze eklenmelidir,  bu konuda gerekli ekstra açıklamalar soru-cevap kısmında verilmiştir.

  • YENİ MEZUN ANKETİ: Bitirme Projesi dersine kayıtlanan tüm öğrencilerin yeni mezun anketini doldurması gerekmektedir. Yeni Mezun Anketine buradan ulaşabilirsiniz.
  • PROJE ÖZETİ: Proje özetleri kitapçığında kullanılmak üzere MS WORD formatında (.docx) şablona uygun şekilde hazırlanan proje özeti dosyanın, bitirme tezi ve teslim formu ile aynı e-postada iletilmesi gerekmektedir. Proje özet şablonuna buradan ulaşabilirsiniz. Proje özetinizi şablona uygun olacak şekilde hazırlarken geçen sene oluşturulan proje özetleri kitapçığından yararlanabilirsiniz.
  • PROJE TESLİMİ: Aşağıda sıralanan teslim dokümanları tek bir e-posta olarak 26 Haziran 2020 Cuma günü saat 17.00’dan önce abpmakina@deu.edu.tr adresine iletilmelidir. E-postada iletilmesi gereken dokümanlar:
    • PDF formatındaki bitirme projesi dosyası,
    • MS WORD formatında bitirme projesi
    • MS WORD formatındaki (.docx) proje özeti dosya,
    • Proje Teslim ve Kontrol Formu (Form ABP-3) (Form içerisindeki öğrenci ve danışman bilgileri doldurulacaktır, form içeresindeki imza kısımları eksik kalabilir.
  • NOT: Bu döneme özgü olmak üzere ıslak imzalı tez teslim formu uygulanamayacağı için teslim e-postasının aynı zamanda (aynı e-posta içerisinde) tüm grup üyelerine ve tezin danışman öğretim üyelerine gönderilmiş olması gerekmektedir. Tez danışmanlarını ve tüm grup üyelerini içermeyen teslim e-postaları değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • PROJE KONTROLÜ: Bitirme projeleri, ABP Komisyonu tarafından Yazım Kuralları’na uygunluğu bakımından kontrol edilecektir.
  • PROJE YAZIM KURALLARI KONTROLÜ İŞLEME SÜRECİ: Tez yazım kurallarına uygun hazırlanmayan tezlerden yazım kurallarına düzeltmeler istenilecektir. Proje kontrolü için görevli olarak atanmış Araştırma Görevlisi teslim edilen tezin uygunluğunu inceledikten sonra gerekli düzenlemeleri e-posta ile tarafınıza iletecektir. 
  • DÜZELTME İSTENİLEN PROJELERİN TESLİMİ: İligili Araştırma Görevlisinden istenilen düzeltmelerin yapıldığının onayı alındıktan sonra tez yazım kurallarına uygun hazırlanmış olan tez tekrar e-posta ile abpmakina@deu.edu.tr adresine gönderilecektir. ABP Komisyonuna gönderilen son teslim e-postasında aynı anda tüm grup üyeleri, tez danışmanları ve sorumlu Araştırma Görevlisinin maile eklenmiş olması gerekmektedir. Düzetlmeleri yapılan projelerin son teslim tarihi en geç 03 Temmuz 2020 Cuma günü saat 17.00’dır. Son teslimde e-posta ile iletilmesi gereken dokümanlar:
    • PDF formatındaki bitirme projesi dosyası,
    • MS WORD formatındaki (.docx) proje özeti dosya,
    • Proje Teslim ve Kontrol Formu (Form ABP-3) (Form içerisindeki öğrenci ve danışman bilgileri doldurulacaktır, form içeresindeki imza kısımları eksik kalabilir.

SORU CEVAPLAR

Soru: Bitirme projelerinde geç teslim / eksik teslim olacak mı? Uzatma alınabilir mi?

Cevap: Bitirme projelerinin son teslimi 26 Haziran 2020 tarihi olarak belirlenmiştir. Bu tarihin uzatılması mümkün değildir. Öğrencilerimiz en geç bu tarihe kadar tezlerini bölüme iletmek durumundadır.

Soru: Herhangi bir şekilde sözlü sunum sınavı olacak mı?

Cevap: Değerlendirme yöntemi olarak bu döneme özgü sözlü sunum sınavı yapılmayacaktır. Proje tez yazım kurallarına uygun olarak hazırlandığı belirlenen tezlerin değerlendirme işlemleri danışman öğretim üyeleri tarafından yapılacaktır.

Soru: ABP Uygulama Esaslarını okudum. Orada Bitirme Projelerinde imalat şartının zorunlu olduğu yazıyor. İmalat yapmak zorunda mıyız?

Cevap: Bu dönem içinde bulunduğumuz şartlar dahilinde 2019-2020 Bahar döneminde bitirme projelerinde imalat şartı aranmamaktadır. Danışman öğretim üyesi projenin uygunluğunu değerlendirmede tam yetkilidir.

Soru: Poster sergisi olacak mı poster hazırlanıp gönderilecek mi?

Cevap: Poster sergisi bu yıl gerçekleştirilmeyecektir. Poster sunumu hazırlamanız gerekmemektedir.

Soru: Son teslim tarihi 26 Haziran 2020 uzatılacak mı?

Cevap: Normal dönemde tezlerin son teslim tarihi derslerin son günüdür. Bu dönem ise son tez teslimi tarihi 26 Haziran 2020 olarak belirlenmiş ve maksimum sürede uzatma zaten sağlanmıştır. İlave bir uzatma yapılmayacaktır.

Soru: Tezin internet teslimi nasıl olacak, e-posta nasıl atılacak, içerisinde hangi dosyalar bulunacak?

Cevap: Tüm teslim işlemleri e-posta üzerinden yapılacaktır. E-posta başlığı olarak “ABP-19G-SAYISAYI” şeklinde proje kodunuzu yazmanız gerekmektedir. E-posta içerisinde ilk teslimde toplam 4 son teslimde toplam 3 adet dosya bulunacaktır:

  • 1 adet PDF formatında tez dosyası,
  • 1 adet tezin WORD ortamında hali (sadece ilk teslimde gönderilecektir.),
  • 1 adet “.docx” formatında proje özeti,
  • 1 adet doldurulmuş Form ABP-3.

Soru: Tez içerisinde teknik resimler, kataloglar vs. ek dosyalar var, bunlar nasıl 1 adet PDF dosyasında birleşecek? Bu nasıl mümkün olabilir?

Cevap: Tezi son sayfası “EKLER” kısmı olacak şekilde (Ekler başlığından sonra maddeler halinde EK1, Ek2, teknik resimler maddelendirilecek ve sonrası boş bırakılacak) WORD ortamında yazıp PDF’e çevirdikten sonra, Google aracılığıyla bulabileceğiniz “PDF birleştirme” siteleri sayesinde TEZ+teknik_resim+katalog+vb. PDF dosyalarını birleştirip tek bir PDF dosyası elde etmek mümkündür. Teknik resim PDF’leri SolidWorks’ten orijinal boyutlarında dışa aktarma yapıldıktan sonra (export) tez dosyası ile birleştirilecektir. Örnek olarak A3 boyutunda çizilen bir teknik resim tezde A3 boyutunda görülecektir.

Soru: Tez ile ilgili danışman öğretim üyelerimizin bizden istediği tüm çalışmalarımızı bitirip tezimizi yazdık, 26 Haziran 2020 tarihini beklememiz gerekiyor mu?

Cevap: Hayır, belirtilen tarih ilk tez teslimi için son tarihtir, istediğiniz zaman tez teslim işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Soru: Tezinizin Tez Yazım Kurallarına uygunluğu kontrolü ile ilgili hangi Araştırma Görevlisi ilgilenecek, kendisi bize nasıl ulaşacak?

Cevap: Hangi tez ile hangi Araştırma Görevlisinin ilgileneceği ilerleyen günlerde duyurulacaktır. Sorumlu Araştırma Görevlisi incelemesini tamamladıktan sonra istenilen düzeltmeleri e-posta ile tarafınıza iletecektir.

Hızlı Erişim

Genel Arama